Rainboy

εΧΩ και Γω ΔιΚΑιωμα σε ΚΑτι πιΟ προσωΠικο. ΑνθρωποςειμαιοχιΡΟΜΠΟΤ

Friday, September 22, 2006

τΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ.

Αλλωστε και ο ελληνικος ΚΟΚ προβλεπει οτι στην διαβαση εχει προτεραιοτητα ο πεζος, και οτι τα αυτοκινητα ειναι υπεχρωμενα να σταματαν στις διαβασεις των πεζων για να περνανε οι πεζοι.
Ετσι λοιπον τρεις φορες βρεθηκα σε διαβασεις χωρις φαναρια, και ξεκινησα να περασω απεναντι, χωρις να περιμενω να σταματησουν (ετσι και αλλιως ψιλοακινητα ηταν τα αμαξια απο το μποτιλιαρισμα).
την πρωτη φορα περασα ανετα.
Πηρα αυτοπεποιθηση, την δευτερη, στην δευτερη λωριδα του δρομου που διεσχιζα, ενας τυπος επιτυχανε (για να φρεναρει μετα απο 5 μετρα που ηταν κολλημενος ο μπροστινος), του λεω "φιλε διαβαση" και αρχιζει τα μπινελιkια.
Την τριτη φορα, αυτος που επιταχυνε, και δεν κοιταζε καν αν περναει καποιος απο την διαβαση, ηταν ενας λιμενικος με τζιπακι του λιμενικου, ο οποιος απλα την ειχε δει σουμαχερ.
Πισω του κολλημενο αλλο αμαξι γκαζωμεν με 60κμ/η περιπου (μεσα στον κολλημενο δρομο ολα αυτα) οπου εγω περναω κανονικα, και δεν φρεναρει ο τυπος με χτυπαει με τον πλαινο καθρεπτη,και σταματαει να μου ζητησει τα ρεστα γιατι στραβωσε ο καθρεπτης.
του εξηγω οτι αμα θελει να παμε στην αστυνομια να εξηγησει γιατι τρεχει ετσι μες την κινηση, και γιατι καταπατα προτεραιτοτηα και δεν σταματαει εκει που πρεπει. Προφανως η κουβεντα τελειωσε με ανταλαγη μπινελικιων.
Βεβαια η τροχαια ανακοινωσε προσφατα τρελα προστιμα για ζωνη, και αλλες παραβασεις, αλλα δεν εχω ακουσει ποτε να γραφουν καποιον που δεν σταματησε στην διαβαση των πεζων.
Και ολα αυτα την ημερα χωρις αυτοκινητο, της οποιας η χρησιμοτητα, ηταν να ειναι φισκα τα λεωφορεια, με γερους υν που βρηκαν ευκαιρια να κανουν βολτες τωρα που ειναι τζαμπα. Και το απογευμα φιεστα με πολιτικους, για την γιορτη της ημερας (βλεπε δημοτικες σε 20 μερες).
ε δεν πατε ολοι στο διαλο.

3 Comments:

Blogger Stelios Frang said...

Όταν περνάς διάβαση, είτε με φανάρι είτε χωρίς, σηκώνεις λίγο το χέρι για να καταλάβουν οι οδηγοί την πρόθεσή σου και προχωράς... Έτσι κάνω πάντα και δεν θυμάμαι να τόλμησε ποτέ κάποιος να με ενοχλήσει. Βλέπουν σαφώς την πρόθεσή σου! Δυστυχώς, πολλοί πεζοί, ηλικιωμένοι κυρίως, είναι αναποφάσιστοι και έτσι βρίσκουν ευικαιρία οι οδηγοί και τρυπώνουν.

Σημειώνω ότι οδηγώ κι εγώ και, όταν περνάω σε διάβαση με πεζούς σταματάω, βρε δεν πάνε να κορνάρουν και να λένε 40 μπινελίκια, το πολύ πολύ να τους κάνω καμιά μηνύση για εξύβριση...

Είναι τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία η έλλειψη αποφασιστικότητας και διάφοροι οδηγοί, ενώ έχουν προτεραιότητα, σταματάνε και την παραχωρούν, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος (ασθενοφόρο, περιπολικό κλπ.) Έτσι, φέρνουν σε δύκολη θέση τους οδηγούς που ακολουθούν, αλλά και ο άλλος οδηγός που δεν έχει προτεραιότητα, δυστάζει να ξεκινήσει. Κάποιος άλλος οδηγός δίπλα σου που έχει επίσης προτεραιότητα και δεν ξέρει ότι εσύ είσαι αναποφασιστικός, μπορεί να συγκρουστεί με τους κάθετα ερχόμενους, επειδή εσύ από ανοησία παρεχώρησες τη δική σου προτεραιότητα...

4:39 PM  
Blogger Stathis said...

Πολύ στωστα θίγεις το θέμα. Μόνο με αποφασιστικότητα εκ μέρους των πεζών μπορεί να αλλάξει κάτι.

6:40 PM  
Blogger alienlover said...

εδώ στην Ουγγαρία είναι ελαφρώς πιο συνειδητοποιημένοι από ότι στην Ελλάδα.. Συνήθως σταματάνε για πεζούς , ενίοτε και για ποδήλατα. Όταν είμαι πεζή και πάω να περάσω το δρόμο και δεν σταματάνε, ακούνε τα μπινελίκια τους στα ελληνικά και ηρεμούν. :ρ

8:37 PM  

Post a Comment

<< Home